tiistai 28. huhtikuuta 2015

Vielä kerran, pojat!

Ei tää nyt oikeen menny niinku Strömsössä...

Ensin näytti siltä, että ruokinnan päivityksellä närästysoireet helpottavat, mutta pian ne palasivat jokapäiväiseksi vaivaksi. Kokeilin vielä hoitaa ihan kotikonstein jättämällä kaikki lisät ja luupitoisen pois ja syötin lähinnä kanaa +  naudanmahaa. Viikon verran annoin Antepsin + Pepcid yhdistelmää, mutta heti kun sen lopetti, närästys jatkui. Siinäpä ei sitten auttanut muu kuin soittaa aika eläinlääkärille.

Vähän ristiriitaisin miettein lähdin lääkäriin, koska pelkäsin ettei hän suhtaudu ongelmaan riittävän vakavasti, mutta se pelko osottautui turhaksi. Kaikki alustavat tiedot, ruokinta ja oireet kirjattiin tarkasti ylös ja sen jälkeen tutkittiin potilasta. Verikokeet otettiin saman tien ja sitten röntgenillä katsottiin miltä suolisto näyttää. Uula oli taas niin esimerkillinen potilas, ettei parempaa voi toivoa! Tassu pysyi ihan paikallaan verikokeen otossa ja röntgenissäkin maattiin kiltisti liikkumatta. Huomionarvoista oli minusta se, ettei verikokeen vuoksi tarvinnut ajella yhtään karvoja. Veriarvoissa ei ollut mitään hälyyttävää, mutta röntgenkuvassa näkyi kuinka ohutsuolessa on huomattavan paljon kaasua.

Lääkkeeksi vaivaan saatiin ohje syöttää mahdollisimman kevyttä ruokaa sekä suolistoantibiootit 2 viikkoa 3*pv + Zitac mahan suojaksi 4 viikkoa 3*pv. Nyt on antibiootit jo loppu ja Zitacia vielä 2 viikkoa jäljellä. Parina päivänä on taas esiintynyt närästystä, varmaankin siksi, että olen syöttänyt vähän sekalaista satsia lihoja. Nyt ajattelin palata ihan kiltisti syöttämään pelkkää kanaa + jotain kasvista ja haen vielä lääkäriltä kokeiluun jotain suolistovaivaisen nappulaa.

Koiran sairastamista on vaan niin ahdistavaa seurata vierestä, kun ei oikein tiedä miten voisi asiaa auttaa. Ei Uula toki mitenkään kauhean kipeältä vaikuta, mutta ei ole kiva kun mahaan sattuu. Toivottavasti maha nyt rauhoittuisi kun riittävän pitkään syöttää yhtä ja samaa evästä. Ainakin tähän mennessä kana on ollut hyvin siedetty.

Eläinlääkäri sanoi närästyksen usein johtuvan liian rasvaisesta ruoasta ja minähän tungin koiraan rasvaa vaikka kuinka ja paljon kun yritin saada sitä lihomaan. Vaan enpäs tätä asiaa siinä vaiheessa tiennyt, niin taisin ihan itse aiheuttaa nuo mahaongelmat. No, kunhan ei ilmene mitään vakavampaa, kuten vaikka haimatulehdusta, niin kyllä tästä selvitään. Niin kauan tutkitaan ja hoidetaan kun koira on kunnossa! <3

PS. Pielaveden jälkikokeeseen ollaan toisena varalla...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit otetaan ilolla vastaan!